Adem, energie & levenskracht

Wat mij fascineert is het onzichtbare. Datgene wat ons inspireert en ons ook in beweging zet van binnenuit en doet leven.

Mijn levensvragen gaan over wat echt is, hoe mens te zijn en energie. En in alles wat ik doe kom steeds weer terug bij liefdevol aanwezig zijn in alles. Daar waar ik mijn oordelen laat gaan, ontspan en overgave voel aan het moment, voel ik de magie van leven.

 

Ik ben opgeleid psychodynamisch (holistisch) therapeut, een vierjarige studie waarin ik veel geleerd heb over de menselijke psyche, gedrag en patronen die in ons lichaam en energie tot uiting komen. Ik kwam er achter dat dit een goede fundering is voor mij, maar niet mijn passie. Ik had geen zin om steeds te praten over, dus ben ik me verder gaan verdiepen in ademwerk. Met het ademwerk wordt niet veel gesproken en ligt veel meer focus op voelen en ervaren. Rebirthing ademwerk is een grote passie geworden en ik geef hierin sessies en workshops. Ik zelf ervaren en ook gezien bij vele anderen hoe er een totaal transformatie kan ontstaan op meerdere niveau's tegelijk. 

 

Een paar jaar later kwam Chineng Qigong op mijn pad. Een moment waarin rillingen over mijn lichaam liepen en ik meteen wist dat ik hierin veel zou gaan doen. Qigong is het beoefenen van energie, door meditatief bewegen en waarnemen in stilte. Chineng is een van de vele vormen van qigong (net als Tai Chi dat ook is). Chineng is een zeer eenvoudige en effectief vorm, die voor iedereen toegankelijk is en ook snel te leren. Ik ben inmiddels al een aantal jaren les aan het geven en natuurlijk ook nog aan het volgen. Want dit is een eindeloos pad, waarin ik kan blijven ontwikkelen. Het heeft mij  veel geleerd en enorme emotionele stabiliteit geven. Ik heb zeker hiermee mijn groei in mijn onafhankelijkheid en vrijheid ondersteunt en het helpt me met energiemanagement, veerkracht en balans. Een steeds veranderd  inzicht in de verschillende lagen van energie en hoe alles met elkaar verbonden is. Meer en meer wordt het me duidelijk dat ik mezelf beschikbaar maak voor inspiratie en universele liefde en ga leven vanuit mijn ziel en essentie. Chineng Qigong is inmiddels niet meer uit mijn leven weg te denken. 

 

Naarst mijn passies voor ademwerk en qigong, vind ik het heerlijk om massages te geven. Al het werk met energie, vraagt ook om meer aarding en gewoon menselijk genieten. En ik hou van lichamelijke aanraking. Ik heb verschillende massage technieken geleerd en door de jaren heen als een soort hobby veel verschillende cursussen gedaan. Leuk natuurlijk, maar ik kon nooit een vorm vinden die ik wilde uitdragen. Te veel structuren waar ik me aan moest houden. En dat is niks voor mij. Heel logisch eigenlijk dus dat ik mijn eigen unieke manier ben gaan voelen en vertrouwen.. En wat ik merk is dat ik vooral heel stevig masseer. Het beste te vergelijken met Deep Tissue Massage (bindweefsel massage.). Ik doe het liefste wat ik van mijn Indonesische omaatje geleerd heb. Mijn handen laten bewegen over het lichaam zonder nadenken en zo voelen hoe ik ruimte kan maken, spieren verlengen en meridianen voelen. Af en toe pas ik zachtere, energetische Shiatzu techniekjes toe.


Leven met inspiratie is voor mij waar het omgaat. In verbinding met mensen om me heen en natuurlijk met mezelf, maar vooral ook het grotere heel! Mooi om te morgen werken aan bewustzijnsverruiming innlichasm, geest en ziel! En of nou is met meditatie, qigong, ademwerk of massages. In alles kan ik voelen dat energie zoekt naar harmonie. En hoe meer overgave en vertrouwen, hoe meer er kan stromen en helen. 

 

Mijn leven is eenvoudig. Ik hou van mensen verder helpen op hun levenspad. Ik vind het fijn om te delen en uit te wisselen. Met mijn hart in de wereld en wereld in mijn hart.